5.12.2018

4 råd til dig som skal i gang med din virksomhed

I sidste artikel - 3 råd til dig som overvejer at starte egen virksomhed - fik du forhåbentligvis ved hjælp af tre simple råd sat tankerne i gang omkring din nye virksomhed, hvorfor det nu er blevet tid til få dem testet en smule af. Vi har derfor samlet fire nye råd til dette formål nedenfor.

 

1. (Djævlens) advokat

Ham kender vi alle sammen, men det er svært at være det for sig selv. Hele din idé kan på nuværende tidspunkt virke fantastisk, men det skader som regel aldrig at få en second opinion på den. Det er selvsagt fristende at kontakte venner og bekendte i denne fase. Det kan også være nemt og bekvemt, dog kan vi antage, at netop de med alt overvejende sandsynlighed, gerne vil støtte dig og din idé, og at du dermed ikke får den mest optimale sparring set ud fra et professionelt synspunkt. Rådet er derfor, at du kan bruge dine nære relationer til de simple aspekter, men at du bør være modig og søge længere ud i f.eks. dit netværk for at få sparring med kritisk sans og behørig professionel tyngde.

 

2. Den (dum)dristige iværksætter!

Selvom du har fundet frem til, at der er et markedspotentiale, betyder det ikke nødvendigvis, at dit produkt kan sælges. Så kom ud af busken, og få testet dit produkt af. Fokuser f.eks. på at finde dine fem første kunder. Du kan måske endda sælge produktet til dem, inden det er klart! Det lyder muligvis skørt, men det kan fungere udmærket med det formål at få præliminær feedback og tidlige salgsåbninger. Vær dog samtidig forsigtig med denne fremgangsmåde, fordi der ligeledes er høj risiko for, at du pludselig ikke kan levere til tiden og dermed taber det hele igen. Se med i videoen nedenfor og bliv klogere.

 

 

3. Jeg bliver min egen chef og det giver mere frihed?

”Når jeg bliver min egen chef, så får jeg også meget mere frihed” - ja, det er nok rigtigt, men frihed skal i den sammenhæng ikke forveksles med fritid. Du skal med andre ord ikke forvente, at det er en dans på roser at blive selvstændig. Der er som bekendt 24 timer i døgnet, og du skal forvente, at prioriteringen af timerne og menneskerne i dit (privat)liv bliver markant anderledes, når du træder ind på scenen som iværksætter.

 

4. Tre gange selv(ledelse) plus det løse!

Som iværksætter er det vigtigt med en særdeles høj grad af selvdisciplin, selvledelse og selverkendelse, da du nu er din egen chef. Det betyder, at forretningen ikke flytter sig, medmindre du skubber den og opgaverne hele tiden. Det kan være en svær overgang, og der findes sandsynligvis ikke en silver bullet for udfordringen. Det vigtigste er måske i virkeligheden, at du er bevidst om dit ansvar og alle de roller, som du nu skal bestride, hvilket er alt fra direktørrollen til piccolorollen. Se med i videoen nedenunder hvor eksperterne deler ud af sine erfaringer.

 

 

Med ovenstående in mente er du kommet så langt, at du snart skal have stiftet din virksomhed, når du dog lige har fået en smule professionel sparring, hvilket vi har skrevet mere om i næste artikel: De to eksperter enhver (opstarts)virksomhed burde involvere.