28.2.2019

Afskaffelse af IvS selskaber og nedsættelse af ApS kapitalkrav

I forlængelse af vores tidligere indlæg Hvad skal vi med IvS selskaber? har Erhvervsministeriet i dag offentliggjort en pressemeddelelse, hvoraf det fremgår, at:

 

  • IvS selskaber afskaffes og
  • Kapitalkravet for anpartsselskaber samtidig sænkes fra 50.000 kr. til 40.000 kr.

 

Den politiske afvikling af IvS selskaber skal ses i lyset af Erhvervsstyrelsens Analyse af iværksætterselskaber fra 17. september 2018, hvor man overordnet set konkluderede, at IvS strukturen har øget risikoen for økonomisk kriminalitet herunder bl.a. skatte- og afgiftsrestancer.

 

Nedsættelsen af ApS kapitalkravet står lidt alene, men sikrer ifølge Erhvervsministeriet, at vi kommer på niveau med de øvrige skandinaviske lande.

 

Afskaffelsen af IvS strukturen betyder, at de nuværende cirka 45.000 registrerede IvS selskaber inden for 2 år skal omregistrere sig til ApS’er med en selskabskapital på minimum 40.000 kr. Ejer du et IvS selskab, og mangler du kapital til ApS omregistreringen, kan du dog nemt og hurtigt ansøge om et erhvervslån hos os, så det nye kapitalkrav kan imødekommes.

 

Hvis du er i tvivl om, hvilke selskabsformer der ellers findes, så kan du læse med i artiklen: Selskabsformer: Enkeltmandsvirksomhed, ApS eller noget helt tredje? på SMVGuiden.