25.9.2018

Bliv gældfri med økonomisk rådgivning

I forlængelse af vores indlæg Hvornår går din virksomhed konkurs tager vi nu fat i det emne, som for mange bliver det næste naturlige skridt efter en (virksomheds)konkurs - nemlig at komme på ret køl igen. Det juridiske efterspil ift. et konkursbo kan være langvarigt, men du skal stadig videre og den bedste måde at komme videre på, er ved at tage tyren ved hornene fra start, om end det ej heller aldrig er for sent at søge (gælds)rådgivning hvis du er kommet i økonomisk stormvejr og har været der længe.

 

Få din økonomiske frihed tilbage!

Alle kan komme i uføre og være uheldige, men når det hele ser sort ud, er der som regel stadig lys for enden af tunnelen. De underliggende årsager til økonomisk uføre kan være mange, f.eks. tvangsauktion, skilsmisse eller et mislykket erhvervseventyr. Det kan også være, at du er blevet ramt af sygdom, har spillelidenskab eller har haft et privat overforbrug. Fælles for dem alle er det dog, at det er tabubelagt ikke at have styr på sin økonomi. Uanset tabuet, så løser denne mentale indstilling ingenting, og hvis du ikke allerede bliver kimet ned af dine kreditorer, modtager rykkere, stævninger til retten, registreringer i RKI osv. kan du forvente, at det starter og intensiveres som restancerne kommer og samtidigt vokser. Lad derfor en professionel gældsrådgiver hjælpe dig, hvis din økonomi eller gæld er kommet ud af kontrol. Sammen lægger I en plan for, hvordan du nemmest, hurtigst og billigst igen får en sund økonomi, bliver gældfri og får din økonomiske frihed tilbage. Det ønsker både du, din familie, vennerne omkring dig, din gældsrådgiver og dine kreditorer.

 

Hvem kan hjælpe?

Det kan være fristende at vælge gældsrådgivning ud fra hvem, der er billigst. Det er desværre langt de færreste, som tænker, at det er af større betydning at vælge den, der er dygtigst og kan opnå de bedste aftaler med dine kreditorer. Salæret til gældsrådgiveren er i de fleste tilfælde kun en lille del af, hvad en dygtig gældsrådgiver kan spare dig for i den sidste ende. Derfor er det vigtigt at se på, om gældsrådgiveren er veluddannet (bankuddannet, revisor, jurist el.lign.) og har gode referencer fra andre kunder. Det kan i sidste ende være dyrt at vælge en billig gældsrådgiver!

 

Hvad kan en gældsrådgiver?

Kompetencerne og ydelserne varerier selvsagt fra gældsrådgiver til gældrådgiver. Men du kan være sikker på, at gældsrådgiveren:

 

  • Har set og hjulpet andre i din situation før, hvad end det skyldes skilsmisse, virksomhedskonkurs, fejlslagne investeringer, forbrugslån, ludomani el.lign., så det er ikke tabubelagt at henvende sig.
  • Hjælper dig med at få en ny start, overblik og en plan for, hvordan du får afviklet din gæld.
  • Overtager al kontakt til dine kreditorer, så du kan få ro, tid og overskud til dig selv og din familie og flytte fokus væk fra regninger og gæld.
  • Som udgangspunkt kræver, at du er økonomisk afklaret, hvilket vil sige, at du er i arbejde eller i en anden situation, hvor din indtægt er stabil, og at du er villig til at give afgive en fuldmagt.

 

Få sat processen i gang…

Selv om du måske har en stor gæld, f.eks. over 1 million kr., så kan der stadig være håb. Under alle omstændigheder tilbyder mange gældsrådgivere en gratis og uforpligtende sagsvurdering i første omgang. Så fat tasterne og find din kommende gældsrådgiver på Google. Kontakt eventuelt et par stykker og forklar kort, hvad din situation er, og hør derefter, hvad dine muligheder er. Hvis I indgår en aftale, vil gældsrådgiveren overtage kommunikationen med kreditorerne, og du kan igen fokusere på dig selv og din familie.

 

Kontakt allerede i dag f.eks.: Hjælp Til Gæld, Din Gæld, Ret & Råd Advokater eller Dansk Gældsrådgivning. Hvis du henvender dig til din kommune, kan denne også hjælpe dig videre, da der også findes en række offentlige tilbud. Hvis du blot opfylder tre krav:

 

  • Har lav indkomst
  • Har et lavt rådighedsbeløb
  • Har en stor gæld

 

Kan du modtage personlig, gratis, fortrolig og uafhængig gældsrådgivning hos f.eks. Forbrugerrådet Tænk Gæld. Du skal blot udfylde deres møde booking formular hvorefter de kan hjælpe dig på rette spor igen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende direkte opdateringer når der publiceres nye blogindlæg.