2.10.2018

Case: Den Engelske Gartner - nå nye kunder med en webshop

Forskydninger i den daglige driftskapital er en udfordring som de fleste virksomhedsejere har oplevet. Svingende pengestrømme kan opstå som følge af mange situationer, men et almenkendt scenarie er i forbindelse med indkøb til varelager. Du har måske i starten kunnet klare dig med begrænset kapital til mindre indkøb, men der er som regel en del at spare ved at handle stort ind ift. både enhedsprisen, men måske også ift. fragtprisen særligt hvis du importerer varer. Vi har derfor været ude i marken for tale med en af vores kunder om netop denne problemstilling.

 

Hello Jonathan

Jonathan har været selvstændig siden 1999 hvor han til flyttede Danmark fra England. Det kan være svært at finde et navn til sin virksomhed, men for Jonathan lå det ligefor da han er uddannet gartner og er fra England. Navnet for hans virksomhed blev derfor: ”Den Engelske Gartner”. Jonathan designer, anlægger og vedligeholder haver m.m. for både private og offentlige kunder. Som anlægsgartner er der noget at lave hele året rundt pga. de forskellige årstider. Selv siger Jonathan, at variationen skaber en god dynamik i arbejdsopgaverne, som altid udføres med grundighed, sans for detaljerne og overholdelse af tidsplanen.

 

 

 

Jonathan Goodchild har stiftet og ejer Den Engelske Gartner

 

Webshoppen giver adgang til nye kunder

Selvom anlægsopgaverne er varierende, er der en geografisk og tidsmæssig begrænsning for det fysiske arbejde. Med det in mente og Jonathans ambitioner for sin virksomhed tog han i 2015 beslutningen om at starte en webshop op. Som udgangspunkt har en webshop ingen geografiske grænser, og den har derudover den fordel, at kunder kan handle hos ham 24/7. Jonathan ønskede derfor en webshop, som kunne supplere hans eksisterende, velfungerende virksomhed. Med webshoppen kan han således nå kundegrupper, som han ellers ville være afskåret fra. Jonathans vision for sin webshop er klar:

 

”Jeg vil give alle haveejere i hele landet mulighed for at købe gode kvalitetsprodukter til deres haver”.

 

Vi er online og live

I første omgang startede Jonathan med at teste webshoppen, men der er nu kommet godt gang i omsætningen og Jonathan vurderer, at der er potentiale for mere. Det betyder dog, at der skal bestilles flere og en større mængde af varer hjem, og da alle varer trods alt ikke kan sælges med det samme, bindes der kapital i varelageret. Jonathan importerer mange af sine webshopvarer direkte fra England hvorfor fragtprisen for hver levering er en vigtig faktor i og med, at en levering med en større mængde varer afstedkommer en væsentlige lavere enhedspris end hvis den mængde skulle fordeles over f.eks. tre enkelte leveringer. Jonathan uddyber den konkrete problemstilling:

 

”Vi importerer haveartikler fra især England, men også fra Holland og Sverige. De udenlandske leverandører giver dog ikke kredit, og jeg skal derfor allerede betale ved ordreafgivelsen hvilket kræver en hel del driftskapital”.

 

Der er altså et par udfordringer her: flere varer og en større mængde kræver mere kapital til køb og forventeligt også til lagerbinding. Fragtomkostninger mindskes ganske vist samtidigt, dog ikke til et niveau, som modsvarer kapitalen, som skal bruges til selve indkøbet. Kort sagt havde Jonathan behov for driftsfinansiering, og som de fleste andre henvendte han sig i første omgang til banken - men ligeledes som de fleste andre mindre virksomhedsejere fik han et nej, også selvom han påviste at hans virksomhed leverer gode, pæne resultater.

 

Der kom et magasin med posten (nej ikke e-mail, rigtig post)

I februar 2018 udsendte vi et magasin, Selvstændig, som er målrettet mod danske SMV’er og deres ejere. Det magasin havde Jonathan også modtaget og læst. Om magasinet og dens indhold udtaler Jonathan:

 

”Magasinet var en god inspirationskilde ift. de problemstillinger jeg står overfor som virksomhedsejer, og det viste samtidigt en seriøsitet, som jeg ikke har set hos andre låneudbydere, dvs. en oprigtig interesse for at hjælpe mig med at lykkes med min virksomhed”.

 

Jonathan besluttede sig for at kontakte os og efter en indledende telefonsamtale fandt vi hurtigt frem til, at vi kunne hjælpe. Ligeså hurtigt og nemt udfyldte Jonathan låneansøgningen og modtog pengene på virksomhedskontoen samme dag. Således kunne Jonathan komme videre med forretningen uden økonomiske forhindringer.

 

Jonathans webshop har nu, takket været et erhvervslån, fået fyldt varelageret op til glæde for de haveglade danskere hvilket jo netop var hovedformålet både med webshoppen, men også med driftsfinansieringen.

 

3 råd fra Jonathan til at booste din forretning og hente finansiering hertil:

 

  1. Undersøg mulighederne for supplerende salgskanaler af din kerneforretning - du vil sikkert nå ud til mange nye kunder.
  2. Et virksomhedslån kan virkelig booste din forretning, men test dit basale koncept inden du optager gæld.
  3. Hvis du går rundt med en økonomisk udfordring så ring og tal med OPR, de lytter til dig og din virksomheds situation.

 

Interesseret i at vide mere om e-handel for SMV’er?

Så kan du læse artiklen: E-handel: Kan mindre webshops etablere sig i det danske marked? og blive klogere på hvordan det danske marked for handel på nettet ser ud og hvilke muligheder der er. Måske kan netop du udvide din forretning fra lokal til national, ja måske endda international ved at være aktivt tilstede online. Uagtet hvad står vi klar med finansiering til at støtte din virksomheds fortsatte vækstambitioner.

 

Modtag hurtigt og nemt besked når den næste kundecase om f.eks. driftsfinansiering bliver publiceret ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Husk at du også kan også følge os på Facebook og/eller på LinkedIn.