10.10.2018

Case: Jysk Tagrenderens - vækst i virksomhedens serviceydelser og produktudvalg

Det siges, at man ikke skal undervurdere vejret fordi 9 ud af 10 mennesker ikke kan starte en samtale, hvis vejret ikke skiftede en gang imellem. Og således starter vi også her. Vi har haft en herlig solrig sommer, men vi er nu godt på vej ind i efteråret, og de mere regnfulde dage begynder langsomt at blive flere. Faktisk falder der gennemsnitligt 750mm regn om året i Danmark. Ok fint, men hvad betyder det egentligt, og hvad betyder det for casen, som vi vil fortælle dig om denne gang? Det betyder en hel del, fordi vi har været ude og tale med Helge om både vejret og dets indflydelse på hans forretning. (Regn)vejret er faktisk en grundpille i hans virksomhed. Helge ejer og driver nemlig virksomheden Jysk Tagrenderens, men det er mere end blot rensning af tagrender - det vender vi tilbage til.

Helge Steffensen har stiftet og ejer Jysk Tagrenderens

 

Hvem er ham Helge, og hvad er det for en virksomhed, han har?

Helge kommer fra Nordjylland, og han har været selvstændig hele hans voksne arbejdsliv, om end han i perioder samtidig også har været lønmodtager igennem en række af årene helt tilbage fra 1978. Som mange andre selvstændige har Helge prøvet mange ting i livet, og Jysk Tagrenderens er det seneste skud på stammen, idet han først startede denne virksomhed i 2016. Kundebasen er bredt funderet og spænder således fra private til erhverv og offentlige institutioner.

 

Øget diversifikation i form af både services og produkter

Som nævnt, og som virksomhedens navn angiver, beskæftiger Helge sig med at vedligeholde og rense tagrender. Vi kan altså sige, at denne del udgør servicedelen i Helges virksomhed. Denne del går godt for Helge, og han tænker derfor i foråret 2018, at han ligeledes vil tilbyde andre services herunder f.eks. fortovsrensning. Vi kender alle til de indtrådte tyggegummiklatter, som vi først træder i, og som med tiden skaber grimme pletter på stræder og i gader. Helge beslutter derfor, at han ligeledes vil tilbyde en rensningsservice herfor, men at han også vil sælge forskellige typer af selve rengøringsmaskinerne til formålet. Helges diversifikationstankegang begrænser sig således ikke til pengestrømmene, som kundeporteføljen genererer, men også fra hvilke services og produkter der kan tilbydes til denne kundeportefølje samt, og måske i endnu højere grad, også de forskellige kundesegmenter i kundeporteføljen.

 

Maskinindkøb og finansiering

Helge er klar til sit nye forretningseventyr og kontakter en leverandør i England, som har maskinerne. Han skal dog betale hele ordrebeløbet til leverandøren, før denne vil sende maskinerne afsted til Danmark. Han mangler altså lidt driftsfinansiering for at få sat gang i forretningen og væksten, hvorfor Helge som de fleste andre kontakter sin bank. Efter en ventetid på flere uger vender banken tilbage med afslag om finansiering. Helge uddyber selv afslaget:

 

”Banken kunne overhovedet ikke se idéen og forretningsperspektivet. Ikke desto mindre tog det stadig ugevis før de vendte tilbage, og så var det bare med et afslag. Jeg var skuffet, men jeg giver aldrig op”.

 

Helge vil ikke acceptere et nej

Helge måtte således i tænkeboks efter afslaget fra banken, da han var skråsikker på, at der var potentiale for salg og vækst ved maskinindkøbet. Helge søgte online efter et erhvervslån og fandt hurtigt frem til OPR-Virksomhedslån, hvorefter vi havde en god snak i telefonen om Helges virksomhed og hans udvidelsesplaner for den samt den manglende finansiering herfor. Helge udtaler uddybende om sit første møde med os:

 

”Jeg er rigtig godt tilfreds med servicen og samtalerne med OPR. De levererede en ”rap” ekspedition med direkte kontakt, og det var let samt smertefrit at ansøge. Udbetalingen af virksomhedslånet var som aftalt allerede klaret samme dag, og jeg kunne dermed komme i gang med bestillingen af maskinerne fra England. Sidenhen har virksomhedslånet virket upåklageligt, og det har faktisk ført til en ekstra ansættelse i min virksomhed”.

 

Helges udvidelsesplaner er således stadig godt i gang, mens resten af forretningen ligeledes kører videre.

 

Er det svært at rense en tagrende, og hvor meget regner det?

Det afhænger en del af tagrendens tilgængelighed, men som udgangspunkt er det nok velkendt, at du ikke lige får det gjort, før vandet står ud til højre og venstre, hvilket desværre kan føre til bygningsskader, som kan være kostbare at få udbedret. Der falder som nævnt gennemsnitligt (cirka) 750mm regn om året i Danmark - hvilket jo er fint, men hvor meget vand er det så på dit tag? Lad os tage et illustrativt eksempel hvor 1 mm regn giver 1 liter vand pr. m² tag og hvis du samtidigt har et tag på f.eks. 200m2 så bliver det til 150.000 liter vand om året, hvilket i runde tal svarer til, at du kan fylde et almindeligt badekar 833 gange (eller hvad der svarer til 10 brandbiler med vand). Det er altså en hel del vand, som skal løbe væk og helst igennem din tagrende, så ring derfor til Helge så tagrenden er klar til (vand)kamp!

 

3 ”rappe” råd fra Helge til dig om (dit) virksomhedslån:

 

  1. Lad ikke din bank stoppe vækstambitionerne for din virksomhed - der findes andre, og langt hurtigere, finansieringsalternativer.
  2. Hav altid et helt klart forretningsmæssigt mål, som virksomhedslånet skal hjælpe dig med at realisere.
  3. Hvis du primært leverer serviceydelser, så overvej, om forretningen kan vækstes gennem produktsalg, som ligger i naturlig forlængelse af serviceydelserne (det modsatte kunne også være tilfældet).

 

Nysgerrig på mere?

Læs da også vores kundecases med:

 

 

Udover vores cases har vi samlet en lange række af de typiske finansieringsbehov som vi ser blandt vores kunder i vores finansieringsoversigt. Måske du kan genkende nogle af udfordringerne eller måske du kan blive inspireret til at søge finansiering for at udvikle din virksomhed yderligere. Apropos…

 

…Til dig der vil vide (endnu) mere

Bliv klogere på virksomhedsdrift med vores nye hjertebarn, www.smvguiden.dk hvor vi har udarbejdet en lang række artikler, cirka 55 i skrivende stund, for at hjælpe dig som virksomhedsejer.

 

Læs med når den næste kundecase om f.eks. vækstfinansiering, driftsfinansiering, akut finansiering eller betinget finansiering udkommer ved tilmelde dig vores nyhedsbrev. Du kan også følge os på Facebook og/eller på LinkedIn.