1.10.2018

Case: Mia Casa - når vækst er et (succes)problem

Du har arbejdet benhårdt i flere måneder (måske endda år) for at få startet din virksomhed op og arbejdet begynder nu for alvor at give udbytte. Kunderne og ordrerne vælter ind. Din virksomhed kører på fuld damp, men der begynder at mangle økonomisk brændstof til at holde det nuværende tempo oppe, men endnu mere kritisk er det, at der er kapital til at øge din virksomheds vækstrate yderligere. Det er desværre en velkendt problematik for mange SMV’er, der har svært ved at skaffe finansiering når væksten for alvor tager fat.

 

Hej Mette!

Men for alle problemstillinger er der løsninger. Vi har derfor talt med Mette, som har været selvstændig siden 2011. Hun driver virksomheden Mia Casa, som sælger møbler. Møblerne designer Mette selv mens de produceres i Italien og Indonesien, men det kommer vi tilbage til.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mette Kristensen, stifter og ejer af Mia Casa

 

Ingen hjælp fra banken

For 2 år siden oplevede Mettes virksomhed kraftig vækst, og hun søgte derfor hjælp til finansiering hos sin bank. Her var der dog ingen økonomisk hjælp at hente på trods af, at hun kunne påvise positiv fremgang i sin virksomhed.

 

Du skal smede mens jernet er varmt

Det var åbenlyst, at hun måtte søge finansiering andetsteds fra for at kunne opretholde virksomhedens vækst og tilfredsstille sine strategiske ambitioner for virksomheden. Helt konkret havde Mette behov for kapital til at finansiere en forøgelse af produktionen og sit lager. Fra produktionsordren for møblerne afgives til de er produceret, levereret, solgt og afregnet går der gennemsnitligt 3-6 måneder. Nem og hurtig adgang til finansiering er her nødvendigt, da det ønskede produktionsboost skal tilfredsstille den nuværende høje efterspørgsel. Givet tidsforskydningen mellem produktionsordrens afgivelse og realiseret salgsindtægt er det altså ikke muligt blot at spare op og geninvestere overskuddet fra salget, som ligger fremtidigt.

 

Den eneste ene

Mette fandt OPR-Virksomhedslån, og der var hurtigt et match mellem os og hende. Mette havde, og har stadig, en klar forretningsmodel med et finansieringsbehov hvilket jo netop rammer vores formål, nemlig at kunne stille finansiering til rådighed hurtigt og nemt. Mette uddyber sit første møde med OPR:

 

”Hos OPR oplevede jeg for første gang nogen, der med en holistisk tilgang satte sig ind i og forstod min virksomhed, dens nuværende situation, samt min virksomheds vækstpotentiale”.

 

I løbet af blot en dag var låneansøgningen indsendt, godkendt og virksomhedslånet udbetalt. Således var vækstfinansieringsbehovet dækket og Mette kunne komme videre med det vigtigste, nemlig at drive sin virksomhed. Mette beskriver ansøgningsprocessen som:

 

”Nem, overskuelig og med en særdeles professionel kundebehandling”.

 

Iværksætteri skaber danske arbejdspladser

Vi hører dagligt om hvor vigtigt både den ene og den anden politiker synes dansk iværksætteri er, og om at det skaber danske arbejdspladser. Hvilket vi dog ej heller vil bestride om end vi dog vil påpege, at dansk iværksætteri ikke kun skaber arbejdspladser i Danmark. Vi lever i en globaliseret verden hvor produkter og services i høj grad handles over landegrænser. I Mettes tilfælde benytter hun sig af outsourcing til Italien og Indonesien ift. produktionen af sine møbelkollektioner. Mette tilføjer at:

 

”Vi har behov for OPR til at hjælpe danske SMV’er og dermed drive det økonomiske økosystem - de spiller en afgørende rolle for fortsat vækst”.

 

Mette skaber arbejdspladser i Indonesien

Mettes virksomhed har med sin produktion i Indonesien skabt 15 lokale arbejdspladser, og hun har dermed ikke kun skabt økonomisk vækst i Danmark med sin virksomhed, men også i Indonesien. Et dansk energisk iværksætter-gen kan således skabe nationale såvel som internationale resultater og Mette er da også blevet anerkendt med PRIMA DUTA AWARD som er en eftertragtet indonesisk pris (artiklen er desværre ikke oversat). Her har vi altså et tydeligt eksempel på, at selv en mindre dansk virksomhed kan skabe meget mærkbare økonomiske og sociale resultater ude i den store verden, samtidig med at der vækstes og skabes en positiv indtjening - en sand win win. Mette nævner den store betydning som det har for hende:

 

”Det betyder utrolig meget for mig at der også skabes stærke sociale resultater - det er prikken over i’et for mit feel good når dagen er omme, at jeg har gjort en forskel for andre mennesker”.

 

Mangler du også finansiering til at komme videre?

Vi tør godt sige, at vi har haft et godt samarbejde med Mette, hvor vi har fået opbygget en robust gensidig tillid igennem personlig service og gode samtaler omkring hendes forretning og dens potentiale, samt hendes strategiske planer for virksomheden. Er du den næste som vi skal hjælpe videre?

 

3 råd fra Mette i forbindelse med optagelse af erhvervslån:

 

  1. Lav et likviditetsbudget inden du ansøger for at bevare overblikket over dine pengestrømme.
  2. Optag et virksomhedslån for at udvikle din virksomhed mod et eller flere klare mål.
  3. Et firmalån er ikke et kvikfix for din virksomhed, det skal skabe merværdi.

 

I forlængelse af Mettes 3 råd anbefaler vi, at du går ind på vores nye hjertebarn, www.smvguiden.dk, hvor vi skriver artikler, der netop omhandler emner som pengestrømsopgørelser, målsætninger og værdiskabelse fra erhvervslån.

 

Få direkte besked når den næste kundecase om f.eks. vækstfinansiering bliver publiceret ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev. Du kan også følge os på Facebook og/eller på LinkedIn.