7.3.2019

Er du en af de 45.000 med et Iværksætterselskab (IvS)?

Som konsekvens af den nylige politiske aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti afskaffes IvS’er, og samtidig nedsættes selskabskapitalkravet for ApS’er fra 50.000 kr. til 40.000 kr.

 

For dig, der i dag ejer et IvS, betyder det, at du skal have omdannet dit IvS til en anden selskabsform. For mange vil det mest oplagte valg sandsynligvis være en ApS struktur, men der er selvfølgelig en række overvejelser, som du skal gøre dig først. Derfor har vi udarbejdet en kortfattet huskeliste, så du kan komme godt i gang og få den rette faglige sparring igennem forløbet.

 

Huskeliste til omdannelse af dit IvS:

 

  1. Kontakt din “husadvokat” eller find en advokat, så du sikrer dig, at omregistreringen foretages juridisk korrekt.
  2. Kontakt din revisor eller find en revisor, så du sikrer dig, at f.eks. de skattemæssige effekter behandles korrekt ved omregistreringen.
  3. Hvis du har en holdingstruktur, så skal både dit holdingselskab og dit driftsselskab omdannes.
  4. Hvis du mangler kapital til at opfylde Anpartsselskabets kapitalkrav og til at afholde omkostningerne til din advokat og din revisor, så kan vi hjælpe dig allerede i dag. Du kan f.eks. ansøge om et virksomhedslån på 50.000 kr., hvoraf en del kan anvendes til at opfylde ApS selskabskapitalkravet, mens den øvrige del kan anvendes til rådgivning fra advokat og revisor eller andre aktiviteter i din virksomhed. Beregn dit virksomhedslån og bestem selv hovedstol og løbetid.

 

Bemærk, at IvS’er, som ikke omdannes indenfor tidsfristen, vil blive tvangsopløst. Start processen allerede i dag og undgå stress og jag.