6.3.2018

Hvorfor behøver små og mellemstore virksomheder kapital, og hvad kan du bruge et virksomhedslån til?

I vores første indlæg diskuterede vi kort, hvor vigtige små og mellemstore virksomheder er i den danske økonomi, og at virksomheder i denne sektor oplever store udfordringer, når det handler om at opdrive den kapital, de har behov for. I dette indlæg vil vi bygge videre på dette og gøre rede for hovedårsagerne til, at mindre virksomheder har brug for kapital, samt komme med eksempler på, hvordan et virksomhedslån kan bruges.

 

Baseret på vores kundeerfaringer er vi i OPR-Virksomhedslån kommet frem til, at erhvervslån til mindre virksomheder falder inden for fire hovedkategorier som vi benævner:

 

  1. Driftsfinansiering
  2. Vækstfinansiering
  3. Akut finansiering
  4. Betinget finansiering

 

Vi har derfor lavet en ”OPR finansieringsoversigt”, der kan forklare, hvordan et virksomhedslån passer ind i de fire kategorier, og som kommer med nogle konkrete eksempler på, hvordan andre allerede har anvendt deres erhvervslån:

 

Finansieringsoversigt OPR-Virksomhedslån

 

Tid er penge!

Som det fremgår at oversigten, er der er mange grunde til, at en mindre virksomhed kan have behov for finansiering. Fælles for de fire kategorier er dog, at det er i virksomhedens interesse, at ansøgningsprocessen, kreditvurderingen og udbetalingen af erhvervslånet sker så hurtigt som muligt. Hvis man for eksempel er afhængig af et køretøj for at kunne drive sin virksomhed, og dette køretøj må repareres, har man sandsynligvis ikke tid til at vente i flere uger på banken, samt penge til at udføre reparationen. Det samme gælder, hvis man for eksempel må forhåndskøbe materiale(r) for at kunne udføre en kundeordre. Selv når det handler om vækstfinansiering, er det en fordel, at kapitalen bliver tilgængelig så hurtigt som muligt, så man ikke går i stå med sine vækstplaner. Det er derfor, vi i OPR-Virksomhedslån stræber efter, at dine låneansøgninger bliver behandlet så hurtigt som muligt, og at pengene skal stå på din konto samme hverdag som du ansøger.

 

I vores næste fire indlæg har vi beskrevet kundecases, der relaterer sig til hver af de fire lånekategorier beskrevet ovenfor. Du kan derfor allerede nu klikke dig direkte videre og læse om mulighederne indenfor hver enkelt kategori: Driftsfinansiering, Vækstfinansiering, Akut finansiering og Betinget finansiering

 

Vi håber, at dette vil være til inspiration for dig og din virksomhed og måske give dig nogle gode idéer til, hvordan du kan anvende et virksomhedslån til at gøre din virksomhed endnu mere konkurrencedygtig og lønsom.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende direkte opdateringer når der publiceres nye blogindlæg om erhvervslån, virksomhedsfinansiering og meget mere.