6.3.2018

Læs om mulighederne for "akut finansiering" til din virksomhed

Du skal møde en kunde kl. 08.00 om morgenen og sætter dig ind i din varebil. Idet du drejer nøglen om, laver bilen en mærkelig lyd, og alle varselslysene slukker. Du prøver igen, men ingenting sker.

Ingen er desværre immune over for denne type hændelser, men for mange mindre virksomheder, der er helt afhængige af et køretøj eller en maskine for at holde driften i gang, kan en uventet skade på en af disse føre til fuldt driftstop. Det betyder tabte indtægter og tabt kundeomdømme og kan i de ekstreme tilfælde føre til, at virksomheden må lukke. For at fikse problemet behøver du kapital, og hvis denne ikke er tilgængelig internt i virksomheden, må du finde den eksternt. For en virksomhed, der er afhængig af at reparere skaden for at kunne drifte virksomheden, betyder dette, at tid er den vigtigste beslutningsfaktor.

 

Løs kapitalproblemet og begræns dit driftstab

Vi i OPR-Virksomhedslån oplever desværre, at mange af vores kunder ikke får adgang til akut finansiering (se OPR’s finansieringsoversigt) hos deres bank, og når tiden presser, er det et enormt problem. Selvom man gerne må betale ekstra for et hurtigt erhvervslån sammenlignet med et ”klassisk” banklån, vil omstændighederne omkring et akut finansieringsbehov oftest betyde, at udgifterne ved ikke at få ordnet problemet langt overgår låneomkostningerne.

 

Vi mener, det er meget ærgerligt, at sunde danske virksomheder må afbryde deres drift eller i værste fald bukke under, bare fordi de har været uheldige og er blevet udsat for en uventet situation. Det er derfor, vi har et stort fokus på, at vores låneproces skal være nem og hurtig. Det betyder, at du og din virksomhed hurtigt kan finde en løsning på det akutte problem og flytte fokusset tilbage på det vigtigste - nemlig driften af din virksomhed.

 

Gearkassen røg!

En af vores kunder blev stillet over for netop denne problemstilling, da en af deres lastbiler havde brug for akut reparation. Eftersom vores kunde er et transportselskab, betyder en ødelagt lastbil et potentielt drastisk fald i indtjening, uden at de faste udgifter går ned; med andre ord et fald i både omsætning og profit. Uden en hurtig løsning på problemet ville vores kunde risikere store tab, men med et erhvervslån fra os fik de repareret lastbilen, før det gik udover driften.

 

Dette er en type kundecase, som ofte vi ser. For små og mellemstore virksomheder er marginalerne ikke altid store nok til, at man kan opbygge en ”krisefond” eller holde på nok arbejdskapital til at håndtere en sådan akut situation. Da er det essentielt, at der findes eksterne løsninger, som tilbyder den kapital, som behøves. Det er bl.a. derfor, vi valgte at etablere os i Danmark, og efter snart 2 år i drift her, er vi sikre på, at vi tog den rette beslutning. Vi hører tit fra vores kunder, at de ikke modtager den hjælp, de har brug for, fra deres bank, og det ærgrer os, at kortsigtede økonomiske hindringer skal få så store konsekvenser for mange mindre virksomheder. Vi ser derfor på os selv som en god potentiel samarbejdspartner for små og mellemstore virksomheder, og vi bliver meget glade for at høre fra kunder, at vi har spillet en vigtig rolle i løsningen på deres finansieringsudfordringer.

 

Forhåbentlig har dette indlæg gjort dig opmærksom på, at et akutlån fra OPR-Virksomhedslån kan være en mulig løsning, når du står over for uforudsete udfordringer, som kan ødelægge driften af din virksomhed. Du er som altid velkommen til at skrive eller ringe til os, hvis du har nogle spørgsmål.

 

Følg med i vores næste indlæg, hvor vi vil gå lidt mere i dybden med, hvad et betinget erhvervslån indebærer. Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende direkte opdateringer når der publiceres nye blogindlæg om drifts-, vækst-, akut og betinget finansiering og meget mere.