6.3.2018

Læs om mulighederne for "vækstfinansiering" til din virksomhed

Til forskel fra et driftsfinansieringslån handler et vækstfinansieringslån (se OPR’s finansieringsoversigt) om at skaffe kapital til at investere i sin virksomhed fremfor at skaffe arbejdskapital for at sikre sin virksomheds drift. Denne type investering er for dig, som vil have din virksomhed til at vokse til det næste niveau, eller som vil forbedre din virksomheds materielle og immaterielle aktiver for at øge lønsomheden og konkurrenceevnen.

 

Vi ser typisk, at erhvervslån inden for denne kategori bruges til at indkøbe hardware, maskiner eller software, eller for at hyre professionel rådgivning og nye ansatte. Det er typisk et erhvervslån med længere løbetid end et driftsfinansieringslån, samtidig med at det ofte også handler om lidt større summer – noget der selvfølgelig varierer meget. Når man skal ansøge om et vækstlån, er det vigtigt, at man har tænkt lidt over og forhåbentlig beregnet en ”Return-On-Investment”. Dette betyder, at man har en idé om, cirka hvor meget man vil øge sin profit efter investeringen, og at denne sum er større end omkostningerne til erhvervslånet. Gennem et rigtigt anvendt og godt gennemtænkt erhvervslån kan man opnå gode resultater, uden at risikoen er stor.

 

Digitaliser og effektiviser dine opgaver

Det, vi i OPR-Virksomhedslån ser, er, at manglen på kapital blandt små og mellemstore virksomheder gør, at der er et meget stort potentiale for vækst og øget lønsomhed blandt vores eksisterende og fremtidige kunder. Ved at investere i f.eks. nye IT-systemer eller professionel rådgivning kan man digitalisere og dermed effektivisere mange af de opgaver, der i dag fylder i hverdagen, men ikke skaber direkte (mer)værdi. Ved at effektivere denne type opgaver kan man potentielt gøre sin virksomhed til både en mere spændende, men også mere lønsom arbejdsplads. Samtidig kan investeringer i for eksempel markedsføring eller et nyt køretøj give dig flere kunder og øge dine salgsindtægter. Hvis man anvender sit erhvervslån rigtigt, behøver man ikke altid at låne de helt store beløb for at opleve stor vækst.

 

Opgraderet salgskanal og udvidet produktionsapparat

En af vores kunder er eksempelvis en fysisk tøjbutik, som oplever stærk vækst. Med en aktivt drevet og populær Facebookside får de masser af ”gratis” markedsføring, men uden en ”up to date” hjemmeside med dertilhørende webshop går de også glip af en masse potentielle kunder. Gennem et mellemstort erhvervslån fra os i OPR-Virksomhedslån har de fået udvidet deres varesortiment, fysiske lokaler til varelager og har nu en fuldt opgraderet hjemmeside med en opdateret webshop. Der er ingen tvivl om, hvor vigtigt det er at markedsføre sig på nettet i dag, specielt når man driver en forretning, der fokuserer på salg af varer direkte til forbrugere. Det betyder, at man kan få stærke vækstresultater, uden at man behøver at låne mere, end man er tryg ved. I vores kundes tilfælde har vi stor tro på konceptet og glæder os til at se, hvordan den opgraderede hjemmeside vil påvirke deres fremtidige vækst.

 

En af vores andre gode kunder er et bageri, som også har oplevet kraftig vækst. Samtidig mangler virksomheden den nødvendige kapital til fuldt ud at udnytte sit gode koncept og udvide sit produktionsapparat. I stedet for at lade dette bremse sin vækst, ansøgte kunden om et virksomhedslån hos os. Ved at bruge finansiering fra flere af vores virksomhedslån har de fået videreudviklet deres koncept og har nu sikret sig flere lukrative kontrakter med større detailkæder. Dette har ført til en vækst i virksomhedens salgsindtægter samt lønsomhed, og det viser, hvordan et godt gennemtænkt vækstfinansieringslån kan betale for sig selv over kort tid.

 

Vækstplan til forretningen

Som vi tidligere har talt om, er vi i OPR-Virksomhedslån sikre på, at vækstpotentialet i mindre danske virksomheder er meget stort. For dem, der allerede har bevist, at de ved, hvordan man driver forretning, men mangler kapital til at tage det næste skridt, mener vi, at et virksomhedslån kan være en god løsning. Det kræver selvfølgelig, at man har lagt en plan for, hvordan erhvervslånet skal anvendes og tilbagebetales. En af de stærkeste sider ved vores virksomhedslån er, at man som kunde får et helt klart overblik over både den totale og de månedlige afdrag inklusive omkostninger på virksomhedslånet. Beregn det selv her via vores låneberegner for erhvervslån. For dig som kunde betyder det, at du får al den information, du behøver, for at lave en kvalificeret beslutning angående dit virksomhedslån. Samtidig har vores virksomhedslån en hurtig behandlings- og udbetalingstid, så du behøver ikke at vente længe på svar og risikere at miste vækstmuligheder, der har et begrænset tidsrum.

 

Hvis dette indlæg har inspireret dig, og du mener, at din virksomhed har gode muligheder for at vokse, men mangler kapital, er du velkommen til at sende os en ansøgning via vores hjemmeside. Du kan også nå os via telefon og e-mail, hvis du har spørgsmål. I vores næste indlæg vil vi diskutere, hvornår og hvorfor det kan være nødvendigt med et akut erhvervslån, og fortælle en af vores kundehistorier relateret til dette.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende direkte opdateringer når der publiceres nye blogindlæg om drifts-, vækst-, akut og betinget finansiering og meget mere.