25.7.2019

OPR-Virksomhedslån – IT-trusler og cyber-sikkerhed

Digitaliseringstoget buldrer frem med lynets hast. I denne digitale transformation udfordres mange traditionelle forretningsmodeller af nye digitale løsninger, og nye forretningsmuligheder skabes som følge af udviklingen. Selvom den digitale udvikling på mange måder har lettet vores hverdag, har den også ændret trusselsbilledet for din virksomhed – indbrudstyven lusker således nødvendigvis ikke længere rundt som en fysisk person, men kan nu i stedet sidde langt væk fra din virksomhed og tiltvinge sig adgang til din virksomheds IT-systemer med alvorlige konsekvenser til følge. Nogle af disse digitale indbrudstyve kan f.eks. fastfryse hele eller dele af din IT-infrastruktur med dertilhørende krav om løsesumsbetaling, stjæle fortrolige oplysninger eller overvåge dine aktiviteter uden din viden.

 

I 2017 så vi i stor skala, hvordan det ellers mægtige A.P. Møller-Mærsk blev ramt af et omfattende hackerangreb, som selskabet efterfølgende estimerede til at koste dem næsten 2 mia. kroner i direkte omkostninger. Selvom din virksomhed befinder sig i en mindre skala end A.P. Møller-Mærsk, er det væsentligt, at du har fokus på IT-trusler og cyber-sikkerhed, og det gælder ikke kun de direkte driftsmæssige aktiviteter i dit selskab. F.eks. har du som virksomhedsejer under EU's persondatafordring også omfattende pligt til at opbevare og behandle dine medarbejders, samarbejdspartners, kunders m.fl. personlige oplysninger fortroligt og forsvarligt.

 

Med andre ord er det vigtigt at bevidstheden omkring IT-trusler og cyber-sikkerhed spredes ud til alle i hele virksomheden, og dermed ikke kun er et begreb som befinder sig IT-afdelingen eller hos nogle få personer.

 

Læs derfor med i SMVGuidens juli nyhedsbrev hvor fokus netop er på IT-trusler og cyber-sikkerhed for danske SMV’er.

 

Bliv i øvrigt meget klogere på hvordan du kan bygge din digitale virksomhed i SMVGuidens magasin: Din virksomheds digitale aftryk, som er særtilegnet til hvordan du og din virksomhed forbliver eller kommer på digitaliseringstoget.

 

Husk at du altid kan tilmelde dig SMVGuidens nyhedsbrev og dermed blive opdateret på tidens SMV-tendenser direkte i din indbakke.