28.2.2018

OPR-Virksomhedslån – START-OBS | Ledelse

Det er nemt at blive selvstændig og dermed direktør på 10 minutter, men hvordan forholder du dig som leder, når virksomheden vækster, og hvad ved du egentlig om ledelse? Se med herunder og hør, hvad nogle af Danmarks mest succesfulde iværksættere mener om ledelse.

 

(Selv)Ledelse

Ak ja, et emne der er skrevet titusinder af bøger og artikler om. Der er nok ikke en hellig gral, som kan samle alle brancher og virksomhedsstørrelser, for slet ikke at tale om alle de kulturelle aspekter og forskelligheder. Men et startråd kunne være: vær dig selv. Det lyder jo nemt nok, og det er det sikkert også, så længe virksomheden har op til et par ansatte.

 

Rollen som leder vil dog ændre sig i takt med virksomhedens vækst og særligt dens antal ansatte - hvordan skal du være leder med 5, 10 og 30 medarbejdere? Det er vigtigt, at du får skabt en virksomhedskultur, en kultur som kan bestå, og som kan gennemsyre hele virksomheden, når du som ejer ikke kan være tilstede i alle virksomhedens afkroge i takt med dens vækst. Måske du slet ikke er en ledertype qua dit iværksættergen…

 

3+3 = 7

I takt med at virksomheden vokser, vil kompleksiteten af driften og antallet af medarbejdere, og måske også specialister, ligeledes stige, og det vil i den sammenhæng være vigtigt, at du som leder får det bedste ud af hele holdet - gerne mere output, end hvad hver enkelt del er værd.

 

Det er i den forbindelse vigtigt, at du som leder forstår og anerkender de ansattes svage sider, men endnu vigtigere er det, at du forstår og vedkender dig dine egne svage sider. Det er ofte nemt at sige, men det kan vise sig svært at praktisere i hverdagen. Du skal pludselig turde stille de ”dumme” spørgsmål og risikere at fremstå som uvidende - hvad tænker de ansatte dog ikke? Men tænk på, hvad de ansatte mon tænker, hvis du ikke spørger, men alligevel træffer beslutningerne hen over hovedet på dem…

 

Fik du i øvrigt set de tidligere START-OBS videoer nedenfor?

 

Idéen

Opstarten

Kritiske spørgsmål

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende direkte opdateringer om det at være selvstændig, finansiering til din virksomhed, firmalån og meget mere. Du kan også følge os på Facebook og/eller på LinkedIn.