12.4.2019

OPR-Virksomhedslån - afskaffelse af Iværksætterselskaber

Som vi så i vores egen analyse: Hvornår går din virksomhed konkurs?, har IVS’er længe bidraget til de danske konkursstatistikker. I forlængelse heraf beskrev vi i indlægget Hvad skal vi med IvS selskaber? Erhvervsministeriets undersøgelse af IVS’er, som i hovedtræk fremlagde det samme billede som vores egen analyse, ydermere fremgik det ligeledes, at en lang række IVS’er havde væsentlige skatterestancer.

 

Som konsekvens af Erhvervsministeriets undersøgelse fra september 2018 var der allerede i slut februar 2019 politisk flertal for at afskaffe IVS som selskabsform, og med Folketingets tredje behandling af forslaget blev det den 9 april 2019 endeligt besluttet at afskaffe IVS- formen, hvilket SMVGuidens april nyhedsbrev stiller helt skrapt på.

 

Er du en af de 45.000 med et Iværksætterselskab (IvS)?, kan du i indlægget af samme navn læse mere om, hvordan du kan komme i gang med omdannelsen til en anden selskabsform samt ansøge om finansiering hertil. Hvis du ikke har fuldt overblik over de forskellige danske selskabsformer, kan du blive klogere på dem i artiklen: Selskabsformer: Enkeltmandsvirksomhed, ApS eller noget helt tredje?

 

Tilmeld dig SMVGuidens nyhedsbrev og forbliv opdateret på tidens SMV-tendenser.

 

Følg os på Facebook og/eller på LinkedIn.