19.2.2018

OPR-Virksomhedslån - START-OBS | Idéen

Vi så i vores netop afsluttede konkurrence, ”Danmarks bedste idé”, hvordan forskellige iværksættere og deres ligeså alsidige idéer var drevet af mange forskellige faktorer. Men hvad driver din iværksætteridé?

 

Ovenstående spørgsmål har vi, i vores samarbejde med Jyllands-Posten, stillet til en række succesfulde danske iværksættere. Se filmen herunder og hør, hvad de mener om idéfasen ift. iværksætteri, i videoen: START-OBS | Idéen.

 

Iværksætterens drive

En ting er selve iværksætteridéen, men hvad er din iværksætterdrøm fundamentalt set drevet af:

 

- Et behov hos dig selv?

- Et behov, som du har set, men som ingen andre har opdaget endnu?

- Udenlandsk inspiration til det danske marked?

- At du vil optimere et eksisterende tilbud eller behov ved at finde og anvende en smartere løsning?

 

Eller måske er det en kombination af ovenstående og mange andre ting. I alle tilfælde skal du overveje, om det hele skal blive ved tankerne, eller om du har mod på at teste dine idéer - måske ligger forretningen slet ikke i din første idé, men som en sideeffekt i eller af processen, når du er kommet i gang. Eller måske du skal vende det hele på hovedet og beslutte, at du vil skabe en virksomhed baseret på f.eks. teknologi, eksempelvis cloud eller blockchain, og først derefter udvikler du selve idéen?

 

Er der markedspotentiale?

Både mulighederne og spørgsmålene er mange, inden du kommer i gang, men et helt centralt spørgsmål skal besvares: Er der overhovedet et markedspotentiale, og hvor stort er dette?

Og endelig er der spørgsmålet om branchekendskab: Har du det, er du sikkert foran på point ift. en række strukturelle forhold. Omvendt kan du, hvis du ikke kender branchen, se det hele med nye øjne og dermed kaste nyt lys over en branche, som måske lever i faste og låste rammer.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende direkte opdateringer om iværksætteri, virksomhedsfinansiering, erhvervslån og meget mere. Du kan også følge os på Facebook og/eller på LinkedIn.