3.7.2018

OPR-Virksomhedslån - START-OBS | Netværk

Et godt netværk og en løbende opbygning af dit netværk kan være stærkt medvirkende til din senere succes som iværksætter. Hør, hvordan nogle af Danmarks dygtigste iværksættere har brugt og bruger deres eget netværk, og andres, til at understøtte deres virksomheder, i videoen nedenfor.

 

 

Er netværk overhovedet vigtige?

Ja, og der findes mange forskellige typer af netværk. Vi kan f.eks. nævne:

 

 • sociale
 • faglige
 • kompetenceorienterede
 • sparringsorienterede
 • salgsorienterede
 • kollegiale
 • fritidsorienterede (fodboldholdet, ejerforeningen osv.).

 

Nogle af netværkene står alene, mens andre helt naturligt overlapper hinanden. Der er altså som regel en vis dynamik i netværk og netværk imellem.

 

Du er i netværk overalt

Vi fødes i et netværk, familien, og danner livet igennem netværk med venner, deres venner, kollegaer osv. osv. Ja, netværk synes at være en ret essentiel del af vores liv, og vi indgår alle i netværk, om end vi næppe tillægger dem alle eksplicit værdi eller direkte tanker dagligt. Lige nu, imens du læser denne artikel, indgår du også i et netværk – internettet. Hvis du er over 30 år, er du måske bevidst om, at internettet ikke altid har været der, og at dette er et ret fantastisk netværk, som vi ikke kunne forestille os at være foruden længere, men da det kom, var der en hel del skepsis, for hvad skulle vi bruge det til?!

 

Den ensomme ulv

Du er som selvstændig ofte alene om mange aspekter ift. at drive din virksomhed, og dit netværk kan derfor fungere som en slags erstatning for dine (manglende) kollegaer. Selvom du måske har ansat et par stykker i din virksomhed, vil der stadig være forhold, som du sikkert ikke kan drøfte med dem, og vi kan alle have behov for sparring. Så det er ikke et salgsnetværk, men et kompetencenetværk eller sparringsnetværk, som søges i dette tilfælde. På sin vis kan vi sige, at du herved får tilført noget diversitet til virksomheden uden at have flere ansatte, og, som vi har nævnt i vores nyhedsbrev omkring rekruttering, så er der intet, som slår et godt hold.

 

Hvor langt kan et netværk række?

Der er brede netværk med mange, men løse relationer – og omvendt er der tætte netværk med få, men stærke relationer. Der er måske også ”dybe” netværk, hvor netværket overordnet er specialeret og samtidig bliver mere specialiseret inden for netværket.

 

Gå længere ud i dit netværk end vennerne, måske 5-6 led – det kan være grænseoverskridende de første gange. Vi kender alle den lidt underlige følelse af at blive tilføjet af tilfældige folk på f.eks. LinkedIn, uden at disse umiddelbart har en hensigt hermed. Men hvordan forholder det sig, hvis du henvender dig uopfordret med en hensigt og forklaring hertil (altså prøv med mere end: ”hej, jeg tænkte på om vi skulle drikke en kop kaffe”). Gør dig umage, skab og formidl kontakt i stedet for at sælge. Brug LinkedIn med omtanke og hold en saglig stil i stedet for den sleske sælgerstil.

 

Så hovedpointen må være, at du skal forsøge at få opbygget et stort netværk og lære af det, og ikke mindst lade dets medlemmer lære af dig, hvis der er behov den anden vej. Eller som formuleret i et mere abstrakt format: “The opposite of networking is not working” (ukendt).

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende direkte opdateringer om det at være virksomhedsejer, kapitalfremskaffelse til din virksomhed, firmalån og meget mere. Du kan også følge os på Facebook og/eller på LinkedIn.

kr.

mdr.

 • Månedlige afdrag:
  kr.
 • Totalbeløb til afdrag:
  kr.

20% Rabat på Ekspeditionsgebyret såfremt samtlige afdrag indbetales rettidigt: 5.596 kr.
Læs mere her

Kundeservice

Åben hverdage
09.00-17.00
Telefonnummer
78 76 24 50
E-mail
kundeservice
@opr-virksomhedslån.dk
   
09.11.2018
Det gode samarbejde anerkendes Vores over 12 måneders samarbejde med JP/Politikkens-hus anerkendes... Læs mere…
12.10.2018
Det er snart 1 år siden vi, i samarbejde med Ekstra Bladet, arrangerede konkurrencen Danmark Bedste... Læs mere…
04.10.2018
Vækst din virksomhed med viden Vi har netop færdiggjort version #1 af en spritny guideside særligt... Læs mere…
01.10.2018
I vores første udgave af magasinet SELVSTÆNDIG havde vi fokus på, hvordan du kommer videre fra... Læs mere…