14.8.2018

OPR-Virksomhedslån - START-OBS | Work-life-balance

Stress er desværre efterhånden blevet en folkesygdom, og balancen i og forventningerne til, hvordan livet, arbejdet, kernefamilien osv. skal se ud og leves, er blevet ændret markant igennem blot den seneste generation. Der er i den sammenhæng en række aspekter omkring work-life-balance, som du med fordel kan høre iværksættereksperterne tale om i videoen nedenfor.

 

 

Se realiteterne i øjnene

Familie og iværksætteri hænger ikke sammen, eller jo, måske, men det afhænger af ambitionsniveauet. Det er selvfølgelig individuelt, men mange vil få markant flere arbejdstimer som iværksætter, end hvis de var i et traditionelt lønmodtagerjob. Det er selvsagt altid godt at få talt og ikke mindst aftalt med hjemmefronten, inden du bevæger dig ud i dit store iværksætterprojekt. Udover arbejdstiderne kan der være en del juridiske forhold, som du bør tage højde for ift. f.eks. skilsmisse, dødsfald, ulykker, virksomhedssalg, arv, hæftelser, ejerandele, beskatning osv. Søg advokat- og revisorrådgivning og få allerede fra starten udarbejdet de relevante dokumenter. Selvom de færreste tænker disse risici ind fra start, er de lettere at håndtere, inden skaden eventuelt er sket.

 

Hvor meget arbejder du som selvstændig og hvordan er din arbejdsfordeling?

Vi kan opdele de selvstændige i to grove ”arbejdskategorier”:

 

Selvstændig 8 til 16 (+ aften)

Nogle ønsker således at blive selvstændige, idet de ønsker mere kontrol over, hvordan de bruger deres 24 timer i døgnet. Hvilket helt sikkert også er muligt i nogle brancher, og hvis du har gennemtænkt, at det ikke skal være ”mere end det”. Så arbejdet tilrettelægges som et traditionelt 8-16 job og måske med en smule aftenarbejde ved siden af.

 

Selvstændig 24/7

Hvis du er selvstændig og har en høj passion for det, som du arbejder med, vil du højst sandsynligt ikke kunne slippe det mere end et par timer ad gangen, og dermed bliver det hurtigt til et 24/7-job, som karakteriserer livet for mange iværksættere og selvstændige.

 

Så overordnet set kan vi sige, at du i ”24/7”-modellen foretager nogle aktive fravalg ift.  familie, venner og fritidsaktiviteter, mens du i ”8-16”-modellen foretager nogle aktive tilvalg ift. de selv samme.

 

Du kan ikke spole tiden tilbage

Det er naturligvis individuelt, hvad du ønsker, men virksomheden bliver sandsynligvis som et barn for dig, uanset hvilken model du vælger. Men det er den ikke! Så pas på, at du ikke ender med at ligge på dødslejet og tænke, at du aldrig fik levet livet f.eks. med din familie, dine rigtige børn, vennerne - kort sagt du skal være bevidst omkring de fra- og tilvalg, som du foretager dig, for tiden får du aldrig tilbage.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag løbende direkte opdateringer om det at være virksomhedsejer, kapitalfremskaffelse til din virksomhed, erhvervslån og meget mere. Du kan også følge os på Facebook og/eller på LinkedIn.